laupäev, 27. september 2014

sõda ja inimesed

avastasin end ükspäev mõtisklemas, et milleks minna sõtta?aga kui vaenlane ründab, siis peab minema ja kaitsma! aga tegelikult vaenlane ei ründa sind tavaliselt nii ootamatult nagu taskuvaras.vaenlaselt võid sa rünnakut oodata, aga taskuvargalt ei tea sa seda enne, kui oled rahakotist ilma.
kui üks riik ründab teist, siis ei toimu see üleöö, kuna sellele eelnevad teatud protsessid, mis võivad viia sõjani. Protsesside haldamise ja juhtimisega tegelevad poliitikud, seega lasub neil kõige suurem vastutus sõja ja sõja puhkemise eest. oleks loogiline, et omavahel lähevadki sõdima just poliitikud (parem võitku!), kes selle oma oskamatuse või tahtmatus ega on põhjustanud ning muu osa rahvast saab jätkab oma argipäeva toimetustega (või siis teha need päevad kalendris punaseks?). see oleks igati õiglane ja aumehelik käitumine poliitikute poolt. boonusena säästaksime raha alates arvuliselt vähenenud riigikogulaste tööjõukuludelt kuni 2% SKT-ni välja.
kui kõik inimesed üle maailma ka nii mõtleksid ja käituksid? võib-olla siis lõppeksid ka sõjad ja jääksid järele ainult inimesed. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar