kolmapäev, 8. oktoober 2014

seadus koos eluga

kas te olete näinud, kuidas põhjakorealased ülistavad oma juhti Kim Jong Un’i? kas te olete näinud kuidas rahvamassid nutsid kui lahkus pikaaegne põhja-korea liider kim jong-il? rahvas elab äärmises viletsuses, mis on otseselt seotud riigijuhtide tegevusega, aga rahva poolehoid on siiski suur. miks on see nii? miks on putini populaarus üks kõrgemaid praegu ukraina relvakonflikti tingimustes? miks enamik arvab, et usa on õiglane ja hea jõud maailmas, mis tagab korra?
inimestele antakse lihtsalt valeinfot. meedia annab inimestele nii adekvaatset infot, kallutatud infot kui ka valeinfot, mis kujundavad meie arusaamasid. isegi kui midagi korratakse süsteemselt ja regulaarselt, siis inimene hakkab seda paratamatult uskuma. nii tekibki „uus tõde“ ehk siis inimeste hoiakuid on võimalik mõjutada küllaltki lihtsalt. täpselt sama on ka kooseluseadusega, sest eesti meedia on oma poole juba valinud, riigikogu on oma poole valinud, president on oma poole valinud; rahvas samuti, kuid seda üritatakse aktiivselt mõjutada.
mihkel raud vaidles noormehega, kus noormees mainis, et „nad (homod) ei ole inimesed“. Loomulikult oli see delfis uudise pealkiri (olen nõus, et see oli jäme solvang noormehe poolt). Pühapäevasel miitingul toompeal osales palju inimesi ning fotograafi objektiivile jäid nii mõnedki julmad loosungid nagu "peded kappi tagasi" või midagi taolist. meedia armastab selliseid ekstreemsusi rõhutada. tahaksingi kirjutada, miks mina ei toeta kooseluseadust.
kõigepealt, kuidas see teema nii äkitselt ilmus päevakorda? kas homode arv on järsult kasvanud ning  ka üldine kasvutrend on positiivne, mis ongi loonud vajaduse vajalike seaduste järele?
tegelikult tingis vajaduse kooseluseaduse järele välisjõud EL ja/või USA. joe biden on öelnud: 



"I don't care what your culture is," Biden told about 100 guests at the Naval Observatory's vice presidential mansion. "Inhumanity is inhumanity is inhumanity. Prejudice is prejudice is prejudice.".

Biden, who has emerged as a leading gay rights advocate within the Obama administration ever since he got ahead of Obama in declaring his support for gay marriage, said that across U.S government agencies officials have been instructed to make the promotion of gay rights abroad a priority.
Where countries fail to move toward protections of LGBT people, he warned, "there is a price to pay for being inhumane."

viide:http://cnsnews.com/news/article/biden-i-dont-care-what-your-culture-lgbt-rights-are-more-important



seega, arutelu on tulnud massidesse ehk esmane võit on saavutatud. usun, et mingi aeg, hoolimata rahva vastuseisust, võetakse kooseluseadus ikkagi vastu. öeldakse, et venemaa pole demokraatlik, kuid sama võiks öelda ka eesti kohta, kuna meil viljeletakse mingi muu riigi demokraatiat, mitte eesti demokraatiat. igal riigil on demokraatiast erinev nägemus? vahest on tekkinud uusi demokraatia alaliike?
miks olen vastu? tuleb küsida, et kas homoks saadakse või homoks sünnitakse. keeruline öelda, kuid selliste kooseluseaduste ametlik aktsepteerimine ja isegi „julgustamine“ võib toota rohkem homosid tulevikus (sellele aitab kaasa ka feminism, sooneutraalsuse idee, lasteaedades sooneutraalne õpe, kus poisse julgustatakse mängima nukkudega ja tüdrukuid tüüpiliste poistemängudega, gay-seriaalid televiisoris), kuna see toodab pikemas perspektiivis „nõrkasid“ mehi. kuid mis saab 100-200 aasta perspektiivis, seda on raske öelda, kuna inimeste tegudel on lühiajalised ja pikajalised tagajärjed. kindel on see, et meie traditsioonilised väärtused un muutuste keerises ning siit tulevikku ennustada on keeruline
 mõistan, et homosid on eksisteerinud alates Vana-Kreekast igal ajajärgul, kuid mitte kunagi varem pole nad ametlikult „abiellunud“. ma olen vastu kui inimesi vihatakse, mõnitatakse või alandatakse, aga kui ma olen kooseluseaduse vastane, siis pole ma vihkaja, vaid mingisugune demokraat vist, kellel on õigus arvamusele. uus normaalsuse loomise asemel võiks tegelda muude riigisiseste probleemide lahendamisega, mis soodustaksid eesti rahvastiku kasvu, majanduse arengut. 2018.aastal lõppevad ju eurotoetused?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar