kolmapäev, 15. oktoober 2014

palju õnne!

  Algul saadeti inimesele sünnipäeva puhul kiri koos õnnitlustega või sünnipäevakaart.  Järgnevalt tuli revolutsioon ning leiutati telefon, mis võimaldas õnnitleda inimest reaalajas üle maailma. Telefonist vormiti mobiiltelefon, mis oli juhtmevaba ning võimaldas saata õnnesoove sms-ina; lühikese ajaga arenes mobiilist nutitelefon.
  Praegu on inimesed oma nutitelefonid ühendanud sotsiaalvõrgustikuga (facebook), kus saadetakse virtuaalseid õnnesoove. Facebook ütleb sulle ise, kui kellelgi su sõpradest on sünnipäev. Sinu ülesandeks on  koguda sõpru facebook'i sõbranimekirja ning hoida telefoni aku laetud. Enam pole tüütut helistamise kohustust, mis on ühtlasi ka ebamugav ja ebapraktiline- ajakulukam, nõuab tähelepanu ning on tasuline.
Järgmine samm on automatiseeritud virtuaalne õnnesoov, kus ei  pea vaeva nägema ei mõtlemisega ega kirjutamisega, vaid sinu facebook'i virtuaalkonto saadab standardse õnnesoovi õigel ajal õigele inimesele sinu eest?

  Nutitelefoniga saab ka pilte teha. Enam pole seda tüütut vajadust, kus peab minema võõra inimese juurde ja paluma, et tema sinust pildi teeks. Pilte saad teha ise ja lühikese aja jooksul suhteliselt palju (võib-olla on see lausa raiskamine- telefonimälu raiskamine, aja raiskamine, foto kui idee raiskamine). "Tahan paremat pilti, kus mu näoilme väljendaks rohkem küsitava väärtusega emotsioone ja oleks üldse coolim" - ka raiskamine.
  Kui teed pilte ja käsi väsib ära või jääb liialt lühikeseks, siis selleks on loodud spetsiaalne varras, mida nimetatakse selfie-stick'iks. Ikkagi lihtsam kaasas kanda, kui minna tundmatu võõra juurde ja paluda abi pildistamisel?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar